De bedrijfsfilosofie van C3-OPTIMUM

Reiniging moet anders! De milieubelasting moet omlaag, de hygiëne moet omhoog en onze ecologische voetafdruk moet naar beneden.


De maatschappij van nu kampt met veel uitdagingen. Grondstof tekort, verhoogde behoefte aan hygiëne en de druk op het klimaat. Om hier op een positieve wijze mee om te gaan én te streven naar een gezamenlijk doel zijn de SDG (sustainable development goals) in het leven geroepen. Werken aan een betere wereld in 2030 aan de hand van 17 duurzame ontwikkelingsdoelen.

Bij C3-OPTIMUM zijn we opzoek gegaan naar hoe we de milieubelasting van reinigen omlaag kunnen brengen, de hygiëne standaard kunnen verbeteren en het grondstofverbruik kunnen verminderen en daarmee de ecologische voetafdruk te verkleinen.


Waar we naar streven

C3-OPTIMUM wilt met haar duurzaam producten portfolio een bijdrage leveren aan het behalen van de sustainable development goals in 2030. In het bijzonder richten wij ons op:

  • SDG 7
  • SDG 12
  • SDG 13

Missie

Reinigingsproducten moeten mens-,materiaal-en milieuveilig zijn.

Visie

Bedrijven informeren, inspireren en overtuigen dat duurzame reinigingsproducten niet alleen bijdragen aan MVO, maar ook aan de winstgevendheid van de onderneming.

Strategie

Uitstekende duurzame reinigingsproducten aanbieden voor uiteenlopende toepassingen tegen betaalbare prijzen.


De USP's van C3-OPTIMUM


De unieke werking van C3-OPTIMUM

Reiniging moet anders! De milieubelasting moet omlaag, de hygiëne moet omhoog en onze ecologische voetafdruk moet naar beneden.

Conventionele reinigers zijn vaak allemaal gericht op het verwijderen van de vervuiling. Dit gebeurt vaak op basis van losweken / oplossen van de vervuiling. Om dit te realiseren bestaan deze reinigers veelal uit een hoog percentage chemische oplosmiddelen. Voorbeelden hiervan zijn alcohol en bleek.

Dit heeft een aantal grote nadelige neveneffecten.

– toenemende kans op resistentie
– schadelijk voor het milieu / klimaat
– schadelijk voor het te reinigen oppervlak (eroderend / corrosief)
– schadelijk voor de gezondheid

In theorie zijn er 2 hoofdvormen van vervuiling.

  • 1.
    Natuurlijke vervuiling / omgevingsvuil; voorbeelden zijn huidvetten, micro-organismen en bacteriën, schimmels en virussen, stof, zwarte aanslag door vervuilde lucht en bijvoorbeeld algen en mos.
  • 2.
    Chemische vervuiling ; niet natuurlijke vervuiling die doormiddel van een chemische verbinding aan het te reinigen oppervlak zit. Voorbeelden zijn verf, inkt, lijm, permanentstiften etc. Voor het verwijderen van beide vormen van vervuiling wordt vrijwel altijd gebruik gemaakt van reinigingsproducten met (veel) chemische oplosmiddelen. Oppervlakken met natuurlijke-en omgevingsvervuiling komen veel vaker voor dan oppervlakken met chemische ververvuiling.  C3-OPTIMUM producten zijn met name geschikt voor het reinigen van oppervlakken die een natuurlijke vervuiling kennen. Het allergrootste gedeelte dus! Door voor deze vervuiling met C3-OPTIMUM producten zonder chemische oplosmiddelen te werken wordt een onnodige hoge milieubelasting, aantasting van oppervlakmaterialen en resistentie voorkomen.

De kernfilosofie van C3-OPTIMUM is niet hoe het vuil wordt opgelost, maar hoe het vuil zich niet meer(opnieuw) kan hechten aan de ondergrond.

De werking:

De C3-OPTIMUM producten werken op basis van geavanceerde silaan technologie. Silaan technologie moet niet verward worden met nanotechnologie. Silaan moleculen zijn in de basis gasvorming en zijn van origine erg klein. Zo klein dat ze in de Nano sfeer kunnen opereren. Het zijn dus geen bewust verkleinde moleculen zoals bij nanotechnologie.

Samen met andere bestandsdelen in C3-OPTIMUM hebben de silaan moleculen de eigenschap gekregen dat ze zich op moleculair niveau binden aan het te reinigen oppervlak en veel minder ontvankelijk zijn voor vervuiling. Hiermee wordt een vuilafstotende werking gecreëerd. Door het hechten aan het oppervlak in de nanotopografie van het materiaal komt het aanwezig vuil tot diep in de poriën van het materiaal los.

Hierdoor zijn er geen chemische oplosmiddelen nodig, is het product 100% milieuvriendelijk niet schadelijk voor het materiaal en de huid en behoeven de producten geen gevarensymbolen en etiketteringsplicht.