Bedrijfseconomische voordelen

Reinigingsproducten zijn primair bedoelt om vervuilde oppervlakken schoon te maken.  En dat bij voorkeur op een duurzame, veilige, milieuvriendelijke en effectieve manier! C3-OPTIMUM producten voldoen aan al deze kwalificaties.

Te vaak wordt reiniging als een kostenpost gezien. Met de C3-OPTIMUM reinigingsfilosofie kan reiniging juist worden ingezet als “winstgenerator”  omdat significant kan worden bijgedragen aan belangrijke hedendaagse aandachtspunten zoals:

  • De klimaatcrisis
    Milieuvervuiling en aantasting van biodiversiteit is een thema dat iedereen aangaat! het gebruik van chemische oplosmiddelen die in contact met ons milieu (kunnen) komen draagt hieraan bij. C3-OPTIMUM producten bevatten GEEN chemische oplosmiddelen en hebben daardoor geen negatieve impact op het milieu en de biodiversiteit.
  • Personeelstekort 
    Er is een enorm personeelstekort. Door de unieke 2-in-1 behandeling die de C3-OPTIMUM producten kenmerken (reinigen én beschermen in één behandeling), kan efficiënter gewerkt worden waardoor besparingen op arbeidsuren gerealiseerd worden. Het effect hiervan is minder personeelsinzet en minder personeelskosten.
  • De noodzaak naar een betere hygiënische standaard 
    De wereldbevolking groeit enorm. Dit brengt problemen met zich mee op het gebied van de verspreiding van ziekteverwekkers. Kijk naar de recente corona pandemie. De vraag en noodzaak naar een betere hygiëneniveau neemt daardoor toe. C3-OPTIMUM producten kunnen hier significant aan bijdragen.

Bespaar op arbeidskosten

Reduceert tot wel 50% op arbeidstijd / kosten bij reiniging van objecten.

Langer schoon & hygiënisch

Onderzoek toont aan dat het aantal bacteriën per cm2 is één uur na reiniging tot wel 232 keer minder dan na een reiniging met water en zeep of alcohol.

Chemische oplosmiddelen

het gebruik van chemische oplosmiddelen wordt voor 100% gereduceerd.


2-in-1 effect

Doordat de C3-OPTIMUM speciaal-reiniger met geavanceerde silaan technologie een moleculaire reactie aangaat met het onderliggende materiaal ontstaat er een zeer glad oppervlak. Het aanwezige vuil laat zich daardoor eenvoudig verwijderen en nieuwe vervuiling kan langdurig moeilijk aan het oppervlak hechten.

C3-OPTIMUM reinigt én beschermt het oppervlak daardoor in één behandeling. Door dit 2 in 1 effect kan er sneller, efficiënter en tegen lagere kosten worden schoongemaakt. Bovendien zijn C3-OPTIMUM producten zeer zuinig in gebruik, wat een gunstig effect heeft op de product kosten.


Milieu besparende effecten

C3-OPTIMUM producten zijn 100% mens-, materiaal- én milieuveilig! Geen chemische oplosmiddelen, geen huid-agressieve bestandsdelen en zeker geen biodiversiteit aantastende stoffen. Hierdoor kan het product, zowel in de binnen- als buitenomgeving, zonder kostbare voorzorgsmaatregelen worden gebruikt. Dit bespaart op de kosten voor beschermingsmiddelen, arbeidstijd en preventieve voorziening tegen contact van de vloeistof met het oppervlak of de bodem.


Minder onderhoudskosten en langere levensduur

C3-OPTIMUM producten reinigen niet alleen het oppervlak tot diep in de poriën, maar beschermen ook langdurig het oppervlak tegen her vervuiling. Hierdoor verschralen, verruwen en verkleuren oppervlakken minder snel, waardoor de onderhoudskoten verlaagd worden end e levensduur zich verlengt.